Jim Florentinus

Zang en accordeon

Jeroen Borghouts

Gitaar en zang

Het duo "El Passionatos" bestaat uit Jim Florentinus (zang en accordeon) en Jeroen Borghouts (Gitaar en zang)

Wij zijn een rondlopend troubadours-duo met een breed repertoire. Het liefst spelen wij, als de situatie dit toelaat, onversterkt, tussen het publiek; entertainment op de vierkante meter...

Daarnaast hebben wij beiden ervaringen opgedaan in vele stijlen en orkesten.  Samen brengen we sfeer en ambiance, nooit te hard, wel aanwezig. 

Wij proberen aan te voelen welke muziek het beste bij het moment en de situatie past. Trefwoorden zijn Mediterraan, Romantiek, Liefde, Drama en Passie en Muzikaliteit. Onze performance heeft een enigzins chique karakter, maar ook weer niet té serieus. Zo is er veel ruimte voor improvisatie, waar wij van houden..  Wij zijn beschikbaar voor bruiloften, feesten, recepties, evenementen et cetera, in heel Nederland en Vlaanderen. 

Ons Duo is ontstaan op 15 Juli 2000. Jeroen Borghouts speelde samen met Leo Eimers in Mexicaans restaurant "El Mundo de Carlita" te Bergen op Zoom. Met 2 gitaren vermaakten zij het publiek door in de stijl van Django Reinhardt te spelen. Door de eigenaar van het restaurant werd dit duo in contact gebracht met Jim Florentinus, en er volgde een jam-sessie nadat Jim een sier-accordeon van de muur had getrokken. Al gauw onstond er een Jam-sessie die tot in de kleine uurtjes heeft geduurd. Hier een foto van de bewuste avond :


Sindsdien hebben wij gespeeld voor clochards tot ministers. 
Ons repertoire bestaat uit zo'n 300 nummers variërend van mediterraan tot meezingers, en van swingende jazz tot Hollands uit de oude doos.

Wals-mussette, klassiek, bossa nova, popmuziek, gypsyjazz, crooners, chansons, polka, tarantella, samba, tango, swing, etc.

Veel van deze nummers komen uit de periode jaren dertig tot jaren tachtig van de vorige eeuw. Wij hopen oude sentimenten tot leven te kunnen brengen. 


Zo spelen wij, bijvoorbeeld, graag jaren vijftig crooners als 'Stand by me', en chansons als 'La vie en rose, maar ook de 'Bohemian Rhapsody' tot 'Aan de Amsterdamse grachten'...

Wij vinden zelf dat wij het best tot ons recht komen, als we spelen tussen het publiek. Indien nodig worden zang, accordeon en gitaar licht versterkt, met een draagbaar versterkertjes.

Akoestische gitaar en accordeon horen van oudsher een beetje bij elkaar. Zeker in de lichte en populaire muziek. Zo is Django Reinhardt zelf ooit begonnen met het evolueren van het gitaarspel, door accordeon-loopjes na te spelen. Het zijn klanken die goed bij elkaar passen.

                                 "Ons repertoire bestaat uit zo'n 300 nummers variërend van mediterraan tot meezingers, en van swingende jazz tot Hollands uit de oude doos."


Onze naam "El Passionatos" bevat een aantal spelfouten. Als men "De Gepassioneerden'' vertaalt in het Spaans moet het eigenlijk zijn: "Los Passionados". Maar wij vinden "El Passionatos" veel leuker!